Airconditioning


Wij leveren en plaatsen airconditioners van de merken Fuji Electric en Gree. Mocht u interesse hebben in een airconditioner, neem dan contact met ons op. 

Wat is airconditioning?
Airconditioning zorgt ervoor dat de omgeving waarin u woont, werkt, rust of reist voldoet aan uw persoonlijke wensen. Dit gebeurt doordat er warmte aan de lucht van de te koelen ruimte wordt onttrokken en aan de buitenlucht wordt afgegeven. Door gebruik te maken van airco ontstaat er een aangenaam klimaat in het voertuig of vertrek waarin u zich bevindt.

Met airconditioning kunt u niet alleen koelen maar ook verwarmen. Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om met de invertertechniek van Fuji Electric en Gree uw ruimte op een zeer efficiënte manier te verwarmen. In vele gevallen is het voordeliger om met een airconditioner te verwarmen dan met conventionele CV installaties.

 

Werking airconditioning 
In een airconditioning systeem wordt warmte ontrokken uit de lucht die door de binnen unit stroomt. Deze warmte wordt opgenomen in een koudemiddel dat circuleert tussen de binnen en buiten unit. In de buiten unit wordt deze opgenomen warmte weer afgegeven aan de buiten lucht waarna het koudemiddel weer terug kan stromen naar de binnen unit om daar vervolgens opnieuw warmte op te nemen.

Het koel proces is een kringloop waar telkens warmte opgenomen of afgeven wordt door het koudemiddel. Om deze kringloop op gang te houden is elektriciteit nodig voor de aandrijving van de koudemiddel kringloop.